CAMERA MARSARIER CADOU . GARANTIE 24 LUNI . TRANSPORT GRATUIT . ASIGURAM MONTAJ IN TOATA TARA

Avantajele utilizarii unui Gps Auto dedicat

Avantajele utilizarii unui Gps Auto dedicat

In acest articol va vom prezenta cateva dintre cele mai importante avantaje ale utilizarii unui sistem de navigatie gps auto dedicat.

Iata ce aduce in plus un sistem de navigatie dedicat pentru sofer:

Dimensiuni mai mari ale ecranului și mai puțina lumina la nivelul ochilor care să deranjeze șoferul pe timpul nopții

Mărimea ecranului din vehicul poate varia de la afișaj de 5 sau 6 inch la modele standard până la afișaj de 17 inch pentru modelul Tesla S.

Aceste dimensiuni sunt mult mai generoase decat ale unui smartphone iar vizibiliatatea informatiilor este net superioara fata de telefonul mobil.

Ecranul touch IPS al navigatiilor dedicate este conceput tinandu-se cont de toți factorii externi, cum ar fi iluminare si variatiile puternice de temperatura, pentru a functiona si a fi vizibil in conditii otptime indiferent de conditiile de mediu.
 

Conexiune GPS stabilă

Principala îngrijorare a proprietarilor de smartphone-uri este pierderea semnalului atunci când se îndreaptă într-o direcție necunoscută. Cu un dispozitiv GPS integrat în vehicul, este aproape imposibil, deoarece receptorul GPS dedicat are o capacitate mai mare de a primi un semnal de la satelitii din aria de acoperire.

Hărți 3D actualizate offline și online

În afară de accesul la hărțile online, puteți utiliza și hărți offline care conțin informații precise datorită actualizărilor automate OTA. Experiența apropiată cu realitatea a hărților 3D este un alt beneficiu al navigării încorporate.

Întotdeauna pregatit de drum

Ecranul tactil de navigare montat în tabloul de bord nu risca să se descarce, așa cum se întâmplă adesea cu bateriile smartphone-ului.

Desi există telefoane mobile cu care dispun de tehnologia wireless de incarcare ce are la baza standardul de încărcare wireless QI tot trebuie sa existe un suport pe care sa fie montat telefonul. În plus, de obicei, telefoanele sunt predispuse la incalzirea acumulatorului atunci cand se incarca wireless si sunt ancorate pe parbriz in bataia soarelui, fapt ce duce la deteriorarea bateriei in timp. În acest caz, cablurile USB sunt mai puțin dăunătoare bateriilor, existenta unui cablu in plus in masina poate incomoda soferul si sa il distraga de la condus.

Mai puțină distragere a atenției

Navigația auto încorporată este un sistem complex care astăzi se poate integra alături de toate sistemele din vehicul. De exemplu, atunci când navigatia prin asistentul vocal vă anunță informatii privind drumul, sistemul încorporat vă reduce automat volumul muzicii sau radioul, astfel încât un șofer să poată auzi și înțelege clar informațiile.

Monitorizarea traficului în timp real

Cu sistemul de navigație dedicata, chiar dacă conexiunea la internet este pierdută din anumite motive, veți primi în continuare actualizări despre starea drumului, inclusiv alerte despre accidente sau devieri, actualizări de trafic. etc. Totuși, problema tehnologiei TMC are dezavantajul că nu este disponibilă în toate țările europene, în timp ce în SUA și Canada serviciul nu este gratis.
Imagine in oras modern cu pozitii gps

Viitorul navigației auto

Acum, este evident că viitorul navigației vă depinde de integrarea acesteia cu alte sisteme auto și de dezvoltarea ulterioară a diferitelor tehnologii implementate în vehiculele de ultimă generație. Printre acestea se numără inteligența artificială, acțiunea computerului de bord, calculul cognitiv, realitatea virtuala, IoT, Big Data și alte inovații conexe, care vor ajuta în curând la o autonomie din ce în ce mai mare a autovehiculelor.

Viitorul navigației dedicate

Pentru a se adapta interesului crescând al clienților și a calității înalte a aplicațiilor de navigție oferite de la Google, Apple și Microsoft, producătorii de automobile fie ca vorbim de Audi, Volkswagen, Toyota, Tesla etc. ar trebui să ofere cel puțin aceleași funcționalități avansate.

Utilizatorii Waze și Google Maps sunt deja familiarizați cu funcția de determinare a traseului optim in functie de informatiile in timp real din trafic. Prin urmare, un sistem inteligent de navigație auto, indiferent dacă este dedicat sau nu, ar trebui să poată sa determine traseul optim si sa invete din obiceiurile si preferintele soferului in ceea ce priveste traseul.

Un astfel de sistem aduce o serie de avantaje:
-Reducerea la minimum a factorului de distragere pentru sofer
-Scăderea timpului pentru introducerea detaliilor destinației
-Construirea unui ghid personalizat bazat pe punctele comune de destinație ale șoferului adunate în cloud
-Analizeaza notificările de la alți șoferi si informații despre condițiile meteorologice, despre trafic în timp real, inclusiv alerte despre lucrări de construcție și coliziuni;
-Ofera rute alternative în caz de blocaj de trafic sau de construcții rutiere care economisesc timpul și combustibilul șoferului.

Cu toate acestea, exista si anumite probleme etice ce tin de confidentialitatea datelor furnizate si colectate de la utilizatori.

Concluzie

Sistemele moderne de navigație auto avansează în continuu și apar noi tendințe, cum ar fi tehnologiile de conducere autonomă și aparitia dispozitivelor IoT care, în viitor, pot face că o mașină să fie controlata de la distanță sau sa fie complet autonomă. Introducerea hărților 3D HD schimbă întregul concept al navigației îmbunătățind orientarea și integrarea cu alte funcționalități inovatoare implementate într-un vehicul.

Sursa foto: canva.com

Suport clienti Luni - Vineri , 10:00 - 18:00

0784989700 contact@navi-gps.ro
Comanda rapid pe WhatsAPP

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!